Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

 • ?

  Dag tot Dag

  Zeilen = Isis = Zeilen

  De Waddenzee Rondreis

   

  Dag 1: Franeker - Terschelling
  We verwelkomen tegen het middaguur al onze nieuwe gasten aan boord van onze klipper Isis. Na een korte kennismaking varen we de haven van Franeker uit. De trossen gaan los en we kunnen nog even rustig aan elkaar wennen terwijl we door het kanaal van Franker naar Harlingen varen. Als de deuren van de Waddenzee weer achter ons zijn gesloten, hijsen we samen de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis. Het zoeken is begonnen en wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we om circa 17.00 de haven van Terschelling binnen.

  Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos. 

  ’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

  Dag 2: Terschelling - Ameland
  Na een heerlijk zondagmorgen ontbijt maken we Isis klaar voor vertrek, afhankelijk van het tij bepalen we de vertrektijd richting Ameland. Dan gaan de trossen los en we kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door. Via de zeehondenbank bij de 'Blauwe Balg', er liggen en zwemmen honderden zeehonden(!), vervolgen we onze reis naar het oude dorpje Nes op Ameland.

  Dag 3: Ameland - Zand
  Na het uitgebreide ontbijt worden de zeilen weer gezet. Inmiddels als ‘ervaren zeilers’ kiezen we weer het ruime sop. Na een heerlijke zeildag lopen we, afhankelijk van tij vast op de door ons gekozen bestemming. midden op het wad. Dan wachten tot het water weg gaat en wandelen op de bodem van de zee. Deze nacht slapen we op het Wad terwijl de Isis rustig achter haar anker ligt en de hele bemanning slaapt als een roosje... 

  Dag 4: Zand - Texel
  In de morgen verlaten we onze prachtige idyllische ankerplek en zetten we zeil, op naar Texel! Na een volle dag zeilen zetten we voet aan wal. 

  Dag 5: Texel- Franeker
  Na het uitgebreide ontbijt, verlaten we Vlieland en aanvaarden we als ervaren zeilers de terugtocht naar Franeker. Na een volle dag zeilen komen we voldaan weer in Franeker aan. Wat een prachtige tocht was dit!

   

   

  Wil je ook de Waddenzeerondreis varen?een heerlijke ZeilcruiseIk wil de Waddenzee Rondreis

  Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

  Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact