Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

?

Dag tot Dag

Zeilen met de Isis: een heerlijkheid

Prachtige 5-daagse zeilcruise

Dag tot dag

Individueel zeilen – Eiland tot eiland

 
Dag 1: Harlingen - Vlieland

We verwelkomen tegen het middaguur al onze nieuwe gasten aan boord van onze klipper Isis. Na een korte kennismaking, varen we de haven van Franeker uit. Terwijl we door het kanaal van Franeker naar Harlingen varen krijgen we uitleg over hoe de boot werkt. Nadat de deuren naar de Waddenzee achter ons zijn gesloten, hijsen we samen de zeilen. In de loop van de middag arriveren bijv. in de haven van Vlieland. 

Vlieland is de kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning van het eiland brengt u direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp Oost Vlieland.  Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog, inmiddels is dit dorp verzwolgen door de woeste golven...


Dag 2: Vlieland - Terschelling

Als we Vlieland verlaten gaan we een heel andere kant van de Waddenzee zien en beleven. Het zeegat tussen Vlieland en Terschelling heet de Stortemelk. Hier is het water vele male dieper dan onder de eilanden. De kleur van het water wordt donkerder en de lange golfslag is als op de oceaan. Op een mooie dag is dit een schitterend stukje water, wanneer er een harde noordwestelijke wind staat is dit een verraderlijk stukje water. In dat geval zeilen we over de zandbanken, in rustig vaarwater, naar Terschelling.

Terschelling, het grootste eiland, heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met prima fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Dag 3: Terschelling - Ameland

Tussen Terschelling en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze natuurlijk niet storen. De vraag wie kijkt naar wie is hier goed van toepassing. 

Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je behalve de onvermijdelijke toeristenwinkeltjes veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen.

Dag 4: Ameland - Schiermonnikoog

In de middag varen we richting het prachtige eiland Schiermonnikoog. En in de avond zeilen we het Ree-geultje naar Schiermonnikoog in. De donderdag is er alle tijd om het eiland te ontdekken.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen. 

Dag 7: Schiermonnikoog - Zoutkamp

De zeilen worden gehesen en we zeilen naar het zuiden. Via de sluis in Lauwersoog komen we op het Lauwersmeer. Na een schitterende week op de Waddenzee nog een extraatje. 

Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen. 

Ook zijn de zee en vis arenden de laatste tijd vaak goed zichtbaar...

In Zoutkamp nemen we na een fantastische Waddenweek afscheid van elkaar.

Afhankelijk van de windrichting en het getij wordt de middag van vertrek de route definitief bepaald. De start- en eindhaven liggen wel vast.

 

 

Wilt u ook een prachtige zeilcruise maken?Geef je nu op!Ik wil de Eiland tot Eiland!

Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact