Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

?

Dag tot Dag

De Isis onze statige Klipper anno 1892

Een super leuke wedstrijd zeilen

Dag 1: Enkhuizen

 Het is 19.00 uur en al donker wanneer u aan boord van de Isis stapt. Het is een drukte van jewelste, er lijken wel honderden masten boven de kade uit te komen. Klippers uit heel Nederland zijn naar Enkhuizen gekomen voor deze prachtige Klipperrace. Er heerst een opgewonden sfeer in de haven en op vele schepen is men bezig met het aanslaan van extra (geheime)zeilen. 

Eerst maar eens een bakkie koffie en kennismaken met de bemanning en de andere opvarenden. Al snel bent u één van groep en in de weer met touwen en andere voorbereidingen voor de wedstrijd. Het is 23.00 uur en tijd om met z’n allen, onder het genot van een hartversterkertje, in de gezellige salon van de Isis de wedstrijdstrategie en regels voor morgen door te nemen. Hopelijk kunnen we slapen…….

Dag 2: Drie Stedenrace

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie. Tijd en plaats van de start en de route. We luisteren nog even naar het laatste weerbericht en gooien los. Uit ervaring weten we dat tot het moment dat we over de startlijn gaan de spanningen nog even oplopen maar dan……… Zeilen maar, en alles valt van je af. Op naar de finish.


’s Avonds na het diner vertrekken we samen naar de prijsuitreiking en het feest voor de daguitslag. In de loop van de avond/nacht druppelt iedereen weer aan boord en is het gezellig tot in de kleine uurtjes. 


Dag 3: Olympische baan

Vroeg op, snel ontbijten en de laatste voorbereidingen worden weer getroffen. De schipper is naar het Palaver en komt om 09.30 uur terug met de laatste wedstrijdinformatie.. en dan, op naar de wedstrijbaan. Uiterlijk 16.00 finishen we moe en voldaan in Enkhuizen. Om 18.00 uur is de prijsuitreiking in 'de doelen' waar  we napraten over wel 5 meter hoge golven, wel 100 keer overstag, twintig keer de extra zeilen gehesen én gestreken enz. De Klipperrace is ten einde, volgend jaar zeker weer.

Wil je ook lekker Klipperracen?geef je dan SNEL op!Ik wil Klipperracen!!

Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact