Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

?

Waddenrace 2018 op Overwinning. Volgeboekt!

De Nationale Waddenrace 2 t/m 4 november 2018 voor enthousiaste mensen met of zonder zeilervaring.

Reisbeschrijving

De Overwinning zeilt de Waddenrace! Na vorig jaar een record te hebben gevaren met de Waddenrace moeten we nu natuurlijk onze titel verdedigen en het record verder aanscherpen, dit willen wij doen met jou!

Jaarlijks, in het eerste volledige weekeinde van de maand november, organiseert de Stichting Nationale Waddenrace op het westelijke wad een wedstrijd voor traditionele zeilschepen die met passagiers varen: de Waddenrace.

Op zaterdagmorgen maken de schepen zich op voor de start vanuit de haven van Harlingen, om te proberen de Wadwimpel te bemachtigen, in een zeilwedstrijd die naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde) voert, om in de loop van zondag te eindigen in de haven van Harlingen. 

We zullen, soms op het scherp van de snede maar altijd volgens de eisen van goed zeemanschap, proberen onze concurrenten de loef af te steken. Tactiek, kennis van het schip, het Wad en het weer zullen mede bepalend zijn voor winst. Windrichting en stroming spelen een belangrijke rol bij de keuze van onze route.

In alle aan te lopen havens moet telefonisch een codewoord worden doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Alle gebeurtenissen worden opgetekend in het logboek, evenals de gevaren route en de weersomstandigheden.

Tijdens deze tocht van ongeveer 100 zeemijl ga je actief mee wachtlopen, zeilen wisselen, zeilen trimmen en natuurlijk de boot besturen. Dit samen met onze zeer ervaren wedstrijdbemanning.

 

Bij de reis is inbegrepen: scheepshuur, bemanning, eten en drinken, gebruik van zeilpakken en zwemvesten etc.

Wil je ook Waddenracen?Geef je dan Nu op!Ik wil de Waddenrace 2016!!

Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact