Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

?

Dag tot Dag

Zeilen = Isis = Zeilen

De Waddenzee Rondreis

 

Dag 1: Harlingen - Terschelling
We verwelkomen tegen het middaguur al onze nieuwe gasten aan boord van onze klipper Isis. Na een korte kennismaking varen we de haven van Franeker uit. De trossen gaan los en we kunnen nog even rustig aan elkaar wennen terwijl we door het kanaal van Franker naar Harlingen varen. Als de deuren van de Waddenzee weer achter ons zijn gesloten, hijsen we samen de zeilen en genieten we van een heerlijke zeilreis. Het zoeken is begonnen en wanneer de godin Isis ons gunstig gestemd is varen we om circa 17.00 de haven van Terschelling binnen.

Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige café-tjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos. 

’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Dag 2: Terschelling - Ameland
Na een heerlijk zondagmorgen ontbijt maken we Isis klaar voor vertrek, afhankelijk van het tij bepalen we de vertrektijd richting Ameland. Dan gaan de trossen los en we kiezen weer het ruime sop. We zeilen onder Terschelling door. Via de zeehondenbank bij de 'Blauwe Balg', er liggen en zwemmen honderden zeehonden(!), vervolgen we onze reis naar het oude dorpje Nes op Ameland.

Dag 3: Ameland - Schiermonnikoog

Laat in de avond zeilen we het Reegeultje naar Schiermonnikoog in. De donderdag is er alle tijd om het eiland te ontdekken.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Dag 4: Schiermonnikoog - Schiermonnikoog

Vandaag lekker fietsen, wandelen, naar het strand en cadeautjes voor thuis kopen.

Dag 5: Schiermonnikoog - Zandbank

Vlieland is de kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning van het eiland brengt u direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp Oost Vlieland.  Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog, inmiddels is dit dorp verzwolgen door de woeste golven...

Dag 6: Zandbank - Vlieland

Vlieland is de kleinste van de vier Friese Waddeneilanden. De eerste verkenning van het eiland brengt u direct in een omgeving van strand en duinen. Het autoluwe eiland heeft één dorp Oost Vlieland.  Vroeger was dit anders, toen bestond ook West-Vlieland nog, inmiddels is dit dorp verzwolgen door de woeste golven...

Dag 6 Vlieland - Harlingen

Na ongeveer vier a vijf uurtjes zeilen, over de fantastische Waddenzee die we deze week zo goed hebben leren kennen is het in Harlingen tijd om afscheid te nemen. Wat een geweldige week....

Wil je ook de Waddenzeerondreis varen?een heerlijke ZeilcruiseIk wil de Waddenzee Rondreis

Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact