Klipper Isis logo
Exclusief Zeemail ontvangen?

Exclusief nieuws ontvangen?

Van de nieuwste belevenissen en zeilreizen? Meld u nu aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief!

?

Dag tot Dag

Droogvallen met de Isis, een prachtige ervaring.

Een fantastische zeilcruise naar het Westen!

Afgelopen jaar veel vraag gehad naar een iets kortere individuele reis over het wad, dus hebben we besloten om in 2016 de Waddenzee Westwaarts 5 dagen te laten duren.

 

 

Dag 1: Zoutkamp - Schiermonnikoog

We verwelkomen u tegen het middaguur graag aan boord van onze klipper Isis. Na een korte kennismaking worden de zeilen gehesen en we zeilen over het Lauwersmeer naar het noorden.


Het Lauwersmeer is een door mensenhand gemaakt meer en de voornaamste reden voor deze afsluiting was veiligheid. Na de afsluiting zijn de hooggelegen zeebodems (die eerst tot het wad behoorden) droog komen te staan. Er is hier een heel bijzondere natuur ontstaan. De Lauwermeerkudde van schotse Hooglanders en Koniks (paarden) staan, soms half in het water, te herkauwen.

Na de sluis over het zilte Wad op naar Schiermonnikoog.

Naast het enige dorp wat Schiermonnikoog rijk is, mag het eiland het breedste strand van Europa op zijn naam schrijven! Er lijkt geen einde aan te komen! En het groeit nog steeds: door aanslibbing vanuit de Noordzee wordt het strand alleen maar breder. Het gehele eiland is inmiddels tot Nationaal Park uitgeroepen. Het is een fantastisch decor voor een spannend schouwspel waarin de elementen de hoofdrol spelen.

Dag 2: Schiermonnikoog - Zandbank

's Morgens zetten we koers naar ons eigen privé-strand. Drie uur voor laag water gooien we het anker uit en wachten tot het zeewater helemaal verdwenen is. Het is een schitterend schouwspel. Een aantal van de opvarende kan niet wachten en gaat via het zwemtrapje alvast het water in. Lekker zwemmen. Lekker wandelen, zonnen en zien wat de bodem van de Waddenzee allemaal prijsgeeft. De nacht brengen we op zee door en samen genieten we van de mooiste zonsondergang en maansopkomst.

Dag 3: Zandbank - Ameland

Het anker wordt gehieuwd, de zeilen weer gehesen en Ameland is ons volgende doel.

Tussen Schiermonnikoog en Ameland bevindt zich een steile zandplaat waar een kolonie zeehonden haar thuis heeft. We mogen dit gebied uitsluitend 3 uur voor tot 2 uur na hoogwater passeren. Wanneer het eb is rusten de zeehonden en willen we ze natuurlijk niet storen. De vraag wie kijkt naar wie is hier goed van toepassing. 
Aan het eind van de dag komen we op Ameland aan. Het dorpje Nes is een kwartiertje lopen. Nes heeft een aantal winkelstraatjes waar je behalve de onvermijdelijke toeristenwinkeltjes veel typisch Amelandse specialiteiten kunt kopen. Ook de volgende dag blijven we op Ameland. We passen het reisschema aan het weer, stemming van de gasten en het getij aan, dus het kan ook zijn dat we niet blijven liggen. 

Dag 4: Ameland- Terschelling

Vandaag een lange dag varen. Op naar Terschelling, het grootste eiland, heeft voor elk wat wils te bieden. Uitgestrekte duinen en polders met goede fiets- en wandelpaden. De natuurgebieden zijn een summum van rust, ruimte en imposant natuurschoon. De Boschplaat op Terschelling is één van de mooiste gebieden van Europa met een unieke flora en fauna! Maar ook wie gezelligheid zoekt, zit op Terschelling goed!

Dag 5: Terschelling - Harlingen

Na ongeveer vier a vijf uurtjes zeilen, over de fantastische Waddenzee die we deze week zo goed hebben leren kennen is het in Harlingen tijd om afscheid te nemen. Wat een geweldige week.

Wilt u ook een prachtige zeilcruise maken?geef je nu op!Ik wil de Natuurreis Waddenzee!

Laat hier uw reactie achter, of stel ons gerust een vraag!

Snel Zeilen VOF  |  Colensostraat 20  |  1092JG Amsterdam  |  Contact